Camyuva

Camyuva


Camyuva är en idyllisk liten semsterort 5 km från Kemer. Camyuva var fram till några år sedan en liten landsbygd omgiven av apelsin, mandarin och citronlundar . På kort tid har man byggt upp små och stora hotell, pensionater och semesteranläggningar.  2 km strand samt stadsområdet som är byggd med modern infrastruktur. Cirka 17.000 invånare.

Från huvudvägen domineras utsiken av furuträd varav den fina sandstranden nästan inte är synlig. Om man kör längs den mindre lokala vägen från Kemer (ca 5 km) så ser man alla   hotell, parker, bad och semesteranläggningar som ligger  längs stranden.  Ser man från havet ger orten intryck av kilometerlång strandsand omgiven av diskreta hotell. Orten ligger på en stor slätt som är uppdelat i två delar genom en stor flod. Floden är nästan helt uttorkad på sommaren, men kan växa rikligt i regniga perioder. På västra sidan ligger själva Çamyuva och på östra sidan (mot Kemer) ligger Kiris.

Camyuva har sin egen nöjespark / naturpark (se bild) med en separat liten klättervägg för dem som vill göra något annat än bara ligga på stranden och sola. Camyuva har också ett ridstall för dem som föredrar det. Det är bara 10 minuter med bil till starten av den nya kabinbanan som öppnades 2007.

Camyuva har en spridd bebyggelse och har  “två centrum”. Här finns restauranger, butiker och diskotek.
RESFAKTA OM Çamyuva:

Folkmängd 17.000 invånare
Transfer Ca. 1 timme från flygplatsen
Kredittkort Accepteras i stort sett överallt
Bankomater Flertalet
Strand Lång sand/rullstens strand
Vikinghus-ägare har två stränder att användas sig fritt av.
Sport Varierade aktiviteter längs stranden. Tennis, volleyball och fotboll.
Nöjen En del resturanger, barer och diskotek. Egen naturpark med bl.a. klättervägg
Shopping Stort utbud av butiker som säljer skinnvaror, guld, mattor , textilier, kryddor, etc.
Sevärdheter I närheten av Kemer ligger flera städer som är värda ett besök: Phaselis, Olympos, Aspendos, Manavgat, Perge, Demre, Side, Antalya, Pamukkale
Kommunikation Bra förbindelser med lokalbuss (dolmus).I säsongen går en buss var  15 min till Kemer. Bra bussföbindelser med också andra städer i Turkiet . Uthyrning av moped och bil. Taxi.
Handikappanpassat  Kontakta oss för närmare information.
Telefon Från Sverige : Ring 00 90 242 + (hotellets nummer)
Luftkonditionering Antingen inkluderat priset, eller mot ett tillägg,  se vår broschyr eller kontakta oss för närmare information.
Safebox Antingen inkluderat priset, eller mot ett tillägg,  se vår broschyr eller kontakta oss för närmare information