Kemer

Kemer


Vi är stolta över Kemer med den charmerande naturen, det djupblåa havet och de omkringliggande Taurusbergen. Därför bjuder vi in dig och de dina till en paradis semester i Kemer.

Kemer är en liten kuststad med omkring 20.000 invånare. Det gamla namnet på  Kemer, vilket på turkiska betyder bälte, var Eski Köy. För inte så länge sedan hade Kemer endast  intäkter från fiske och jordbruk. Idag har den lilla staden ersatt sina apelsinodlingar med hotell och fiskehamnen är en marina för lyxbåtar. Trots den snabba utvecklingen i Kemer har man lyckast behålla sina rena stränder, den fina naturen och stillheten. Atmosfären är bevarat tack vare Kommunens begränsningar av antalet våningar när en ny byggnad byggs.

Kemer ligger 55 km från Antalya flygplats. Vägen från Kemer till Antalya löper längs kusten och vyn över  havet är häpnadsväckande . Kemer är en ny badort. Med sin vackra natur är det en perfekt plats för en perfekt semester. Kemer passar alla och särskillt en utmärkt plats för familjer. Kemer har två huvudgator , varav en är avstängda för trafik. Det finns banker, resturanger och barer längs huvudgatorna. Kemer har ett statligt och två privata sjukhus, ett postkontor, en lågstadieskola och mellan-och högstadieskola.

I närheten av Kemer finns många sevärdheter, bland annat det tidigare romeska handelscentrumet Phaselis med sina 2500 år gamla ruiner och fina badmöjligheter, Perge med sina romerska bad, Olympos, gudarna stad med sin evigt brinnande eld, Aspendos, med sin amfiteater som rymmer 20.000 åskådare som dessutom har balett och opera festival i juni, Manavgat, med sitt breda vattenfall strax utanför och mycket mer.

Kemer har två stränder. Moonlight Beach är en sandstrand i utkanten av centrum. Du kan se mer av den underbara parken och stranden genom att klicka på Foto eller video. I centrum finns en rullestenstrand. Vattenaktiviteter finns att tillgå som bland annat vindsurfing, vattenskidor, paragliding och dykning.

Kemer marina har en kapacitet på totalt 300 båtar (100 båtar på land och 200 i vattnet). Hamnen är öppen 24 timmar om dygnet. I hamnen finns segelbåtar och restauranger sida vid sida.

Mellan småbåtshamnen och Moonlight Beach ligger Yörük parken som alla bör besöka. Detta är en temapark där olika tält visar olika sidor av hur nomaderna lever sitt liv. Här finns möjlighet att se olika hantverkare i arbete. Parken ger en fantastisk utsikt över Kemer Marinan, stränder och Taurusbergen. Denna park är idealisk för lugn och ro samt meditation.

Båtturer från Kemer till Phaselis börjar från marinan. Hamnen används inte bara av båtägare utan även små fiskebåtar kommer hit.

 

RESEFAKTA OM KEMER: OM KEMER:

Transfer Ca. 1 timme från flygplatsen
Kredittkort Accepteras i stort sett överallt
Bankomater Flertalet
Strand Moonlight (sandstrand i utkanten av centrum)
Allmän strand (rullstensstrand i centrum)
Uthyrning av solstolar  och parasoller mot avgift
Sport Varierande aktiviteter längs stränderna
Nöjen Stort utbud av resturanger i marinan och inne i centrum samt barer och diskotek
Shopping Stort utbud av butiker som säljer  skinnvaror, guld, mattor , textilier, kryddor etc.
Sevärdheter I närheten av Kemer ligger flere städer som är värt ett besök: Phaselis, Olympos, Aspendos, Manavgat, Perge, Demre, Side, Antalya, Pamukkale

Kommunikation Bra förbindelser med lokalbuss (dolmus). Bra bussförbindelser även till andra städer i Turkiet. Uthyrning av Moped och bil. Taxi.